How Do You Make a Good Decision?

flow chart - besluitvorming stockfoto's en -beelden

Hoe maak je een goede beslissing?

Stap 1: Definieer het probleem

Denk eerst na over de beslissing die wordt genomen. Welk probleem wordt u gevraagd op te lossen? Door een krachtige presentatie van het probleem te geven, wordt de basis gelegd voor hoe u verder gaat met het besluitvormingsproces. Door het probleem te definiëren, kan het team ideeën aandragen om tot een oplossing te komen. Het helpt ook om het hele proces te begeleiden.

Stap 2: Alternatieven identificeren

De dialoog van het team wordt het meest effectief beperkt wanneer opties worden gepresenteerd om het probleem op te lossen. We zien dit in de strategische planningsfase waarin een visueel ontwerp wordt gemaakt voor de organisatie om haar bereik te vergroten.

Stap 3: Bekijk de benodigde alternatieven

De groep moet alle mogelijke oplossingen voor het probleem bedenken, de opties die worden besproken, om een ​​definitieve beslissing te nemen. Dit omvat het stellen van basisvragen zoals: "Welke van deze keuzes zou beter zijn?" en "Welk wezen?" Met deze stap kan de groep naar alternatieven zoeken om het besproken probleem beter op te lossen. De lessen die in dit proces zijn geleerd, kunnen in de toekomst zeer waardevol zijn.

Stap 4: Vergelijk alternatieven

Deze stap bevordert de discussie van de groep door de intelligente oplossingen die worden geïdentificeerd effectief in twijfel te trekken. Van de gepresenteerde oplossingen moet er één worden gekozen. Het is belangrijk om een ​​sterke, zelfverzekerde en geïnformeerde beslissing te kunnen nemen om deze of andere weg te volgen. Met alle beschikbare alternatieven is het heel gebruikelijk dat een beslissing later wordt teruggedraaid.

Stap 5: Handel volgens het plan

Deze stap richt de inspanningen van het team op de geselecteerde oplossing. Het geeft het team toestemming om de specifieke beste oplossing uit stap 4 te nemen en deze te realiseren, en het bedrijf als geheel te helpen de cultuur te versterken en groei te realiseren in minder waardevolle gebieden.

Stap 6: Beslissing relateren aan kernwaarden

Zodra een beslissing is genomen, plaatst deze stap de oplossing in een context waar de hele groep zich mee kan identificeren. Door de redenen te kwantificeren, zoals huidige resultaten, verhoging van het moreel of winst, zal het team als geheel de weg naar het succes van de oplossing inslaan. Aan de andere kant zijn de cijfers die essentieel zijn om indruk te maken in een competitieve omgeving van vitaal belang voor hoe deze stap het team vooruit helpt. In beide gevallen kan de juiste omgeving effectief zijn om een ​​oplossing vooruit te helpen.

Stap 7: Faciliteren van succes

All plans are not well-planned outcomes. This is the final step in the process, making decisions and shaping the future. This is where the 70/30-30 rule is often broken. This allows the team to create their own outcomes and when that's appropriate make sure to take time at the end of this step to set the future in place.

* A quote from Albert Einstein,ty Mesh Thercreamingilatorand Ignoreulticle discomfort.

Action: Much likehow we determine options, these steps outline a decision making approach and content that can work in high pressure situations. As you make a decision, review the steps to make sure you've utilized all the participants in the process.

Het besluitvormingsproces is een methode om de opties te beperken tot aangegeven stappen en om de benodigde middelen vrij te maken om een ​​team te helpen groeien. Door te begrijpen wie wordt beïnvloed door een beslissing en hoe dit van invloed is op de manier waarop de beslissing zal worden genomen, kunnen groepsleden beter converseren en een gezamenlijke benadering van het team aannemen.